Ga naar inhoud

Microsoft voorziet Windows 10 van nieuwe privacyinstellingen


Aanbevolen berichten

Microsoft gaat Windows 10 van nieuwe privacyinstellingen voorzien die gebruikers meer controle moeten geven over de gegevens die het besturingssysteem verzamelt. Afhankelijk van de gekozen instelling zal Windows 10 ook minder data gaan verzamelen, zo heeft Microsoft bekendgemaakt.

Volgens de softwaregigant komt het hiermee tegemoet aan "feedback" van gebruikers. Al sinds de lancering krijgt Windows 10 felle kritiek wegens de standaardinstellingen en gegevens die worden verzameld. In de volgende grote Windows-update voert Microsoft verschillende aanpassingen door. Zo zal de "Express-instelling" bij het installeren van Windows 10 worden vervangen door een nieuwe "installatie-ervaring" waarbij de gebruiker al de belangrijkste instellingen kan kiezen. Verder wordt ook het verzamelen van gegevens in Windows 10 aangepast. Voorheen gebruikte Microsoft hiervoor drie niveaus, dat worden er nu twee, namelijk Basic en Full. Op het Basic-niveau worden daarnaast minder gegevens verzameld.

Naast de nieuwe privacyinstellingen voor Windows 10 heeft Microsoft ook een privacydashboard gelanceerd voor internetgebruikers met een Microsoft-account. Via dit dashboard kunnen gebruikers "activiteitsgegevens" beheren die door verschillende Microsoft-diensten worden gebruikt, zoals locatiegegevens, zoekopdrachten, surfgeschiedenis en Cortana-gegevens. Het dashboard is nu al beschikbaar. De nieuwe privacyinstellingen voor Windows 10 verschijnen met de Creators Update die mogelijk in april van dit jaar verschijnt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.