Ga naar inhoud

Opera lanceert experimentele browser "Neon"


Aanbevolen berichten

Browserontwikkelaar Opera heeft een experimentele browser genaamd "Neon" gelanceerd om een idee te geven hoe browsers er in de toekomst kunnen uitzien. Volgens het bedrijf zijn de browsers van dit moment "niet meer zo fris". Verschillende onderdelen van de huidige browsers stammen nog uit de tijd dat het internet vooral uit documenten en tekstpagina's bestond.

Het web is echter aan het veranderen en ook de verwachting van mensen hoe websites zich moeten gedragen, aldus Opera. Om het idee dat Opera over de browser van de toekomst heeft te verwezenlijken is Neon ontwikkeld. De browser is op de Blink-engine gebouwd die ook door Chrome en Opera wordt gebruikt. Neon zou echter van de grond af zijn opgebouwd. Het gaat dan vooral om visuele aanpassingen en effecten.

Daarnaast mist Neon verschillende beveiligingsopties die Opera wel heeft, zoals een vpn en een ingebouwde adblocker. "De reden hiervoor is simpel, Opera Neon is een conceptbrowser bedoeld om mee te experimenteren en te spelen", zo laat Krystian Kolondra van Opera weten. Hij merkt op dat Neon niet bedoeld is om de huidige versie van Opera te vervangen. Toch zullen verschillende van de nieuwe features van Neon dit jaar aan Opera worden toegevoegd. Neon is te downloaden voor Mac en Windows.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.