Ga naar inhoud

Update voor Windows-beveiligingstool EMET


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe versie van de gratis Windows-beveiligingstool EMET uitgebracht die een aantal kleine verbeteringen bevat. EMET staat voor Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) en voegt een extra beveiligingslaag aan Windows en geïnstalleerde applicaties toe.

Deze extra beschermingslaag moet het lastiger voor aanvallers maken om zowel bekende als onbekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem of geïnstalleerde programma's of plug-ins aan te vallen. Ook kan EMET systeembeheerders een waarschuwing geven als een applicatie door een mogelijke aanval is gecrasht. De beveiligingstool wordt dan ook door menig expert en organisatie aangeraden.

Microsoft is ondanks kritiek van beveiligingsexperts van plan om de ondersteuning van EMET op 31 juli 2018 stop te zetten. In de tussentijd zullen er echter nog steeds updates voor de beveiligingstool verschijnen, zoals de nu verschenen versie 5.52. In deze versie zijn verschillende bugs opgelost die voor vastlopers of andere problemen konden zorgen. Microsoft spreekt dan ook over een kleine update.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.