Ga naar inhoud

Microsoft wijzigt updatemodel Windows 7 en 8.1 voor bedrijven


Aanbevolen berichten

Microsoft gaat het nieuwe updatemodel dat het eind vorig jaar voor bedrijven met Windows 7 en 8.1 introduceerde alweer wijzigen, zo heeft de softwaregigant aangekondigd. Het nieuwe updatemodel bestond uit een enkele beveiligingsupdate die maandelijks werd aangeboden en alle security-fixes van die maand bevatte. Daarnaast verschenen de "maandelijkse rollup" en de "preview rollup".

De maandelijkse rollup bevatte alle beveiligingsupdates van de betreffende maand en de maanden daarvoor. Als laatste was er de preview rollup die een vooruitblik bevatte van alle niet-security gerelateerde fixes die de volgende maand zouden uitkomen en alle fixes van de vorige rollups bevatte. De security-only update en de maandelijkse rollup werden via Windows Server Update Services (WSUS) en de Windows Update Catalogus aangeboden. Dit model gaat Microsoft nu vereenvoudigen. Daarnaast worden er aanpassingen doorgevoerd om de updates kleiner te maken.

Zo gaat Microsoft de security-only update niet meer aanbieden op computers waar de maandelijkse rollup van dezelfde maand of later al is geïnstalleerd. Daarnaast bevatte de security-only update ook beveiligingsupdates voor Internet Explorer. Die zorgden er echter voor dat de updates een stuk groter werden. Volgens Microsoft kozen bedrijven juist voor de security-only update vanwege de kleine omvang van de updates.

Daarom gaat Microsoft de IE-updates uit de security-only update halen. De IE-update kan nog wel los door bedrijven worden gedownload en bevindt zich ook in de maandelijkse rollup. Deze aanpassing gaat vanaf volgende maand in. Voor thuisgebruikers verandert er niets, aangezien die de maandelijkse rollup standaard via Windows Update binnenkrijgen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.