Ga naar inhoud

Windows 10 vergrendelt pc als je wegloopt


Aanbevolen berichten

De aankomende versie van Windows 10 heeft een feature die vooral bedrijven met slecht oplettende gebruikers van pas gaat komen: automatische vergrendeling van het systeem als de gebruiker niet meer wordt gedetecteerd.

Volgens Windows Central heet de feature intern 'Windows Goodbye' als verwijzing naar authenticatiemiddel Windows Hello, maar heet de optie in de Insider-build Dynamic Lock. Die vergrendeling gebeurt niet overigens direct (met false positives in detectie en ergernis als gevolg) maar wordt waarschijnlijk gecombineerd met een inactivititeitsprocedure.

 

Automatische vergrendeling is vooral in zakelijke omgevingen een wens van IT, hoewel het vaak wordt gehaat door gebruikers. Bij een bedrijf dat ik ken klaagden gebruikers over het feit dat de pc bij vijf minuten inactiviteit werd vergrendeld en ze daarna opnieuw het wachtwoord moesten ingeven. Een klacht waar de informatiebeveiliger raar van opkeek: "Dat is ook precies de bedoeling."

De nieuwe feature wordt waarschijnlijk toegevoegd aan de nieuwe officiële update van Windows 10, de zogenoemde Creators Update, die dit voorjaar moet verschijnen.

 

bron: Webwereld.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.