Ga naar inhoud

Versleutelde e-maildienst ProtonMail lanceert Tor-website


Aanbevolen berichten

De versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft een website op het Tor-netwerk gelanceerd zodat Tor-gebruikers direct de ProtonMail-website kunnen bezoeken zonder het Tor-netwerk te verlaten. Dit moet de veiligheid van gebruikers vergroten.

Het Tor-netwerk bestaat uit verschillende servers waarover het verkeer loopt. De laatste server in deze keten is de exitnode of exitrelay. Via deze server, die door vrijwilligers aan het Tor-netwerk wordt toegevoegd, wordt het verzoek van de Tor-gebruiker naar het internet gestuurd. In het geval van websites op het Tor-netwerk hoeven Tor-gebruikers het Tor-netwerk niet te verlaten.

Volgens ProtonMail zijn er verschillende redenen om de e-maildienst via het Tor-netwerk te gebruiken. Het Tor-netwerk maakt het lastiger voor een tegenstander om de internetverbinding te tappen om zo te achterhalen dat ProtonMail wordt gebruikt. Ook maakt Tor het lastiger om een man-in-the-middle-aanval op de gebruiker uit te voeren. Verder helpt Tor ook bij de toegankelijkheid van de e-maildienst. In het geval ProtonMail wordt geblokkeerd kan het nog wel mogelijk zijn om de e-maildienst via de Tor-website te benaderen.

Een ander voordeel is de bescherming tegen ddos-aanvallen. Het is namelijk lastig om het ip-adres van de Tor-website te achterhalen. Verder stelt ProtonMail dat door het bezoeken van de Tor-website er sprake van end-to-end-encryptie is. De versleutelde verbinding die Tor toevoegt blijft namelijk aanwezig totdat de ProtonMail-website wordt bereikt. Daarnaast biedt Tor ook end-to-end-authenticatie. Aangezien de Tor-website nog steeds experimenteel is krijgen gebruikers nog niet het uitgesproken advies om op de Tor-website over te stappen, maar volgens de versleutelde e-maildienst heeft het wel allerlei voordelen.

De Tor-website van ProtonMail is te vinden via protonirockerxow.onion. Om de website te kunnen bezoeken moet de browser wel het Tor-netwerk ondersteunen. Tor Browser is in dit geval een veel gekozen optie. Eerder lanceerden Debian, Facebook en nieuwssite ProPublica Tor-websites.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.