Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


droske

Windows 10 updates uitschakelen

  Aanbevolen berichten

  De meeste Windows gebruikers vinden het updaten van Windows irritant. Ze zouden het updaten eigenlijk liever uitschakelen. Nochtans zijn de updates belangrijk om verschillende redenen. Met de updates worden problemen immers opgelost of voorkomen, denk maar aan beveiligingslekken. Soms zorgen de updates ook voor betere prestaties en compatibiliteit met bestaande software.

   

  In Windows 8.1 en vorige versies van Windows konden we het updaten gewoon uitschakelen via het icoontje Windows update in het configuratiescherm. In Windows 10 is dat via die weg echter niet meer mogelijk. Wil je toch het updaten tijdelijk uitschakelen dan kan je dit alsnog door de update service uit te schakelen. Dat doe je als volgt:

   

  • Ga naar Zoeken in Windows en type services (1). Klik nu op Services (2)

   

                 591f551301479_Windows10PCH007.jpg.adee31e4e9a256b334fb3a9fa37f6407.jpg

  • Scrol naar Windows update (zie groene kader in onderstaande afbeelding) en dubbelklik er op om het eigenschappen venster van Windows update te openen.
  • ·         Stop de service (1) en verander het opstarttype naar Uitgeschakeld (2).
   • 591f551365659_Windows10PCH008.jpg.3ac3ed4bf78dbfcc0dfc34ab8e4b0e8f.jpg

   

   

  Opgelet:

  • Als je de Windows update service uitschakelt kan je niet langer gebruik maken van Windows Defender om je systeem te bewaken en te beschermen. Met de Windows update service uitgeschakeld kan deze immers zichzelf niet meer updaten. Installeer dus een andere virusscanner. Had je reeds een andere virusscanner geïnstalleerd dan kan je die natuurlijk blijven gebruiken. Het uitschakelen van de Windows update service heeft geen invloed op het updaten van andere virusscanners.
  • Laat Windows update niet blijvend uitgeschakeld.

   

   

  Bron: http://decomputer.be/windows-10-updates-uitschakelen/

   

   

   

  aangepast door droske
  Op 19-05-2017 aangepast i.f.v. Windows 10 Build 15063

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.