Ga naar inhoud

Mozilla stopt Java- en Silverlight-support in Firefox 52


Aanbevolen berichten

Met de lancering van Firefox 52 zal de browser geen Java, Silverlight en andere NPAPI-plug-ins meer ondersteunen, met uitzondering van Adobe Flash Player. Volgens Mozilla zijn plug-ins die de oude Netscape Plug-in API (NPAPI) gebruiken verantwoordelijk voor prestatieproblemen, crashes en beveiligingsincidenten.

Oorspronkelijk wilde Mozilla NPAPI eind 2016 uitfaseren, maar het zal nu begin maart gebeuren als Firefox 52 verschijnt. Dat laat de opensource-ontwikkelaar op de eigen website weten. Omdat Adobe Flash Player op nog zoveel websites wordt gebruikt blijft Mozilla deze plug-in, als uitzondering op de regel, wel ondersteunen. Uiteindelijk zal echter ook de ondersteuning van Flash Player in de browser geheel worden gestaakt.

Gebruikers die niet zonder NPAPI-plug-ins kunnen krijgen het advies om op de Firefox Extended Support Release-versie over te stappen. Deze versie blijft voorlopig nog wel de eerder genoemde plug-ins zoals Java en Silverlight ondersteunen. Gebruikers van de normale versie van Firefox 51 kunnen via een kleine aanpassing in twee bestanden ervoor zorgen dat de browser bij de volgende update de Extended Support Release-versie installeert, zoals uitgelegd door Firefox-extensie-ontwikkelaar Mike Kaply.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.