Ga naar inhoud

Microsoft dicht Flash Player-lekken in Edge en IE11


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een week nadat Adobe updates voor ernstige lekken in Flash Player uitbracht dezelfde kwetsbaarheden eindelijk ook in Edge en Internet Explorer 11 op Windows 8.1 en Windows 10 gepatcht. Via de beveiligingslekken kon een aanvaller in het ergste geval systemen volledig overnemen.

Normaliter brengen Adobe en Microsoft de Flash Player-updates rond hetzelfde moment uit. Dit moet het aantal kwetsbare gebruikers verkleinen. In het verleden is het geregeld voorgekomen dat aanvallers de Flash Player-updates analyseerden om zo de gepatchte kwetsbaarheden te vinden. Die werden vervolgens gebruikt voor het aanvallen van gebruikers die de update nog niet hadden geïnstalleerd.

Microsoft besloot de patchdinsdag van 14 februari op het allerlaatste moment te annuleren en naar 14 maart te verzetten. Aangezien IE11 op Windows 8.1 en Windows 10 en Microsoft Edge over een embedded Flash Player beschikken liepen deze gebruikers nu risico om te worden aangevallen, aangezien Adobe de Flash Player-updates vorige week dinsdag wel had uitgerold. Gisterenavond heeft Microsoft alsnog voor deze systemen de Flash Player-updates uitgerold. Op de meeste systemen zullen die automatisch worden geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.