Ga naar inhoud

Onderzoeker lanceert gratis beveiligingstool voor Windows


Aanbevolen berichten

De bekende beveiligingsonderzoeker Claudio Guarnieri heeft een gratis tool gelanceerd waarmee gebruikers Windows extra kunnen beveiligen. Hardentools, zoals de software heet, schakelt verschillende features van Windows en consumentenapplicaties uit waar aanvallers gebruik van kunnen maken.

Volgens Guarrnieri gaat het voornamelijk om features voor bedrijven waar eindgebruikers niets aan hebben, maar die wel een beveiligingsrisico vormen en vaak door aanvallers worden gebruikt om computers met malware te infecteren. Zo zal Hardentools Windows Script Host, Autorun en AutoPlay en het uitvoeren van PowerShell via Windows Explorer uitschakelen. In het geval van Microsoft Office worden het uitvoeren van macro's en OLE-objecten in documenten uitgeschakeld, alsmede ActiveX-controls voor Office-applicaties. Daarnaast wordt in Adobe Reader JavaScript en embedded objecten in pdf-documenten uitgeschakeld.

De onderzoeker waarschuwt dat het hier om experimentele software gaat die alleen voor eindgebruikers is bedoeld en geheel op eigen risico moet worden uitgevoerd. Daarnaast kan de tool kleine invloed op de bruikbaarheid hebben, maar zal het de beveiliging ten goede komen. In de toekomst wil Guarnieri gebruikers laten kiezen welke features ze willen uitschakelen. Hij werkt als technoloog bij Amnesty International en als onderzoeker bij het Canadese Citizen Lab. Daarnaast is Guarnieri de oprichter van Security Without Borders en de ontwikkelaar van de Cuckoo Sandbox en de online analysetool Malwr.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.