Ga naar inhoud

Mozilla schakelt sha-1-ondersteuning uit in Firefox


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft vandaag voor alle Firefox-gebruikers de ondersteuning van het sha-1-algoritme uitgeschakeld. Gisteren maakten onderzoekers van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam en Google bekend dat ze een succesvolle aanval op het sha-1-algoritme hadden uitgevoerd.

Het algoritme speelt een belangrijke rol speelt bij internetbankieren, het signeren van documenten en allerlei andere zaken. Sha-1 lag echter al langer onder vuur en de grote browserontwikkelaars waren dan ook al begonnen om het algoritme uit te faseren. Mozilla had sinds eind vorig jaar het sha-1 voor een steeds grotere groep Firefox-gebruikers uitgeschakeld en heeft het algoritme vandaag voor alle gebruikers uitgezet.

In Firefox 52 die begin maart uitkomt zal sha-1 standaard niet meer worden ondersteund. Volgens Mozilla raakt deze maatregel gebruikers die nog steeds websites bezoeken die van een sha-1-certificaat gebruikmaken. Het zou echter om minder dan 0,1 procent van het webverkeer gaan. Mozilla roept gebruikers dan ook op de meest recente versie van de browser te installeren mocht dat nog niet gedaan zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.