Ga naar inhoud

Windows 10 krijgt optie om installatie Win32-apps te blokkeren


Aanbevolen berichten

Met de aankomende Creators Update voor Windows 10 wordt het voor gebruikers en beheerders mogelijk om de installatie van Win32-apps te blokkeren en alleen nog maar software uit de Microsoft Store toe te staan. Straks kunnen er drie opties worden gekozen om apps te installeren.

De eerste optie is het installeren van apps die van willekeurige locaties afkomstig zijn. Bij de tweede optie wordt de voorkeur aan apps uit de Microsoft Store gegeven, maar is ook de installatie van andere apps toegestaan. Als laatste optie is het alleen mogelijk om apps uit de Microsoft Store te installeren. De nieuwe optie werd door Vitor Mikaelson ontdekt en lijkt op de opties die Apple in macOS biedt.

Er is echter ook kritiek op de melding die Microsoft geeft bij het blokkeren van Win32-apps. Daarin wordt namelijk gesteld dat door het alleen toestaan van apps uit de Microsoft Store de computer veilig en betrouwbaar wordt gehouden, wat suggereert dat apps van andere locaties onveilig zijn. Volgens MSPoweruser staat de optie standaard uitgeschakeld, maar zal die met name onervaren gebruikers kunnen beschermen tegen het installeren van bloatware en malware. De Creators Update zal waarschijnlijk in april verschijnen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.