Ga naar inhoud

Microsoft voorziet Windows 10 van nieuwe update-opties


Aanbevolen berichten

Met de aankomende Creators Update voor Windows 10 introduceert Microsoft nieuwe update-opties voor het besturingssysteem. Gebruikers kunnen straks uit het gewenste updatekanaal kiezen. Microsoft hanteert verschillende updatekanalen. Zo is er de Current Branch en Current Branch for Business.

De Current Branch is het updatekanaal dat de meeste Windows 10-systemen gebruiken. De Current branch for Business installeert naast beveiligingsupdates ook feature-updates die in de consumentenmarkt zijn getest en gevalideerd. Dit updatekanaal loopt wat betreft feature-updates vier maanden achter op de Current Branch. Standaard staat de Current Branch geselecteerd.

Daarnaast kunnen gebruikers straks aangeven hoeveel dagen ze de installatie van feature- en kwaliteitsupdates willen uitstellen. Een andere optie biedt de mogelijkheid om de installatie van updates tot maximaal 35 dagen uit te stellen. Als laatste is het aantal "actieve uren" van het systeem van 12 uur naar 18 uur verlengd. Tijdens de actieve uren worden er geen Windows-updates geïnstalleerd en het systeem niet herstart, zo meldt Windowsvolger Ed Bott. De Creators Update verschijnt waarschijnlijk in april.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.