Ga naar inhoud

Google stopt TLS-update Chrome 56 wegens problemen


Aanbevolen berichten

Google heeft besloten om de TLS 1.3-ondersteuning in Chrome 56 tijdelijk terug te draaien omdat dit voor problemen bij organisaties zorgt die het internetverkeer via Bluecoat-apparaten laten inspecteren. De apparaten ondersteunen namelijk geen TLS 1.3 en blokkeren vervolgens de verbinding.

Duizenden computers van scholen in Montgomery County konden zodoende geen websites meer opvragen, zo heeft een beheerder op de Chromium-bugtracker laten weten. Nadat Chromebooks van de scholen naar Chrome OS 56 waren geüpgraded waren de machines niet meer te gebruiken omdat ze geen verbinding met het netwerk konden maken. De enige oplossing was volgens de beheerder het opnieuw installeren, maar dit is een tijdrovend proces.

Transport Layer Security (TLS) is een encryptieprotocol dat de communicatie tussen bijvoorbeeld een computer en een website versleutelt. In het geval van organisaties die van Bluecoat-apparaten gebruikmaken wordt het verkeer van de computer onderschept en geïnspecteerd. Bluecoat kan een via TLS 1.3 versleutelde verbinding echter niet inspecteren en blokkeert die vervolgens.

Volgens Google is het bedrijf al maanden geleden ingelicht dat TLS 1.3-ondersteuning zou worden toegevoegd. "Maar heeft het bedrijf hun software ondanks onze instructies klaarblijkelijk niet getest", zegt David Benjamin van Google. Vanwege de ontstane problemen heeft Google een paar dagen geleden een Chrome-update uitgebracht die de TLS 1.3-support terugdraait. Google benadrukt dat dit uiteindelijk een probleem met de proxy-apparaten is en getroffen organisaties met hun leverancier contact op moeten nemen. Het zou niet de eerste keer zijn dat er problemen door de TLS-ondersteuning van Bluecoat ontstaan. Op Hacker News wordt namelijk gemeld dat hetzelfde probleem zich ook al met TLS 1.2 voordeed.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.