Ga naar inhoud

Microsoft onthult nieuwe installatie-optie Windows 10-apps


Aanbevolen berichten

Maandag werd al bekend dat Windows 10 nieuwe opties krijgt voor het installeren van applicaties, maar nu heeft Microsoft de feature ook zelf aangekondigd. Met de Creators Update kunnen gebruikers en beheerders instellen wat voor soort type applicaties op de computer mogen worden geïnstalleerd.

Zo is het mogelijk om alleen apps uit de Microsoft Store toe te staan. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om een waarschuwing te krijgen als ze apps van buiten de Microsoft Store willen installeren. Daarnaast is er de optie om apps van alle locaties toe te staan. Deze optie staat standaard ingeschakeld. Als één van de twee Store-opties wordt gekozen krijgen gebruikers een waarschuwing als ze een niet-Store-app willen installeren. De waarschuwing stuurt gebruikers door naar de Microsoft Store, waar ze een alternatieve app kunnen downloaden als die beschikbaar is. In bepaalde gevallen zal de waarschuwing direct naar een alternatieve app in de Store wijzen.

Windows Defender

Verder zijn er verbeteringen aan Windows Defender doorgevoerd. Het Windows Defender Security Center heeft een nieuw waarschuwingsicoon waarmee in één oogopslag de status van het systeem kan worden gezien. Ook is het mogelijk om Defender vanuit het waarschuwingsicoon te lanceren. Verder is Defender direct vanaf de Settings-app te starten. De features zijn aan de nieuwste testversie van Windows 10 toegevoegd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.