Ga naar inhoud

Google verhoogt beloning voor ernstige lekken in websites


Aanbevolen berichten

Google heeft de beloning verhoogd die hackers en onderzoekers krijgen voor het melden van ernstige beveiligingslekken in de websites van de internetgigant, zoals YouTube, Blogger en andere diensten onder Google.com, alsmede door Google ontwikkelde apps en extensies.

In 2010 begon Google een beloningsprogramma om zo meer kwetsbaarheden te kunnen vinden en verhelpen. De afgelopen jaren is het ontdekken van ernstige kwetsbaarheden steeds lastiger geworden en kost ook veel meer tijd van onderzoekers, aldus Google. Daarom is besloten de beloning voor beveiligingslekken die het mogelijk maken om willekeurige code uit te voeren te verhogen van 20.000 dollar naar 31.337 dollar.

Een kwetsbaarheid waardoor het mogelijk is om onbeperkte toegang tot het bestandssysteem of database te krijgen levert voortaan 13.337 dollar op in plaats van 10.000 dollar. Verder zullen beloningen voor rapporten die via de interne websecurityscanner van Google zijn verkregen aan goede doelen worden geschonken. Zo heeft Google dit jaar al 8.000 dollar aan Rescue.org gedoneerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.