Ga naar inhoud

Anti-virusbedrijf Avira lanceert eigen "veilige" browser


Aanbevolen berichten

Het Duitse anti-virusbedrijf Avira heeft een eigen op Chromium gebaseerde browser gelanceerd die de privacy en veiligheid van gebruikers moet beschermen. Avira Scout blokkeert standaard allerlei trackers, alsmede malware- en phishingsites. Hiervoor maakt de browser gebruik van het door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF ontwikkelde Privacy Badger en de eigen Avira Browser Safety (ABS) add-on.

Verder beschikt Avira Scout over de HTTPs Everywhere-uitbreiding die websites standaard via https probeert te laden. Chromium is een door Google ontwikkelde opensourcebrowser die de basis voor Google Chrome vormt. Ook andere partijen kunnen Chromium als basis voor hun browser gebruiken. Avira stelt dat er met elke nieuwe Chrome-versie er ook een nieuwe versie van Scout zal verschijnen om eventuele beveiligingslekken te verhelpen. De browser is te downloaden via Avira.com.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.