Ga naar inhoud

Firefox gestopt met ondersteuning Silverlight, Java en Acrobat


Aanbevolen berichten

Vandaag heeft Mozilla een nieuwe Firefox-versie uitgebracht die geen Silverlight, Java en Acrobat meer ondersteunt. Volgens Mozilla zijn plug-ins die de oude Netscape Plug-in API (NPAPI) gebruiken verantwoordelijk voor prestatieproblemen, crashes en beveiligingsincidenten.

Alleen voor Adobe Flash Player is er een uitzondering gemaakt, omdat de browserplug-in nog zoveel op internet wordt gebruikt, aldus Mozilla. Uiteindelijk zal echter ook de ondersteuning van Flash Player in de browser worden gestaakt. Gebruikers die niet zonder NPAPI-plug-ins kunnen krijgen het advies om op de Firefox Extended Support Release-versie over te stappen. Deze versie blijft voorlopig nog wel de eerder genoemde plug-ins zoals Java en Silverlight ondersteunen.

Sha-1 en Windows XP

Tevens waarschuwt de browser in het geval websites van een sha-1-certificaat gebruikmaken. Er verschijnt dan een melding dat het om een onbetrouwbare verbinding gaat. Wel hebben gebruikers de mogelijkheid om de melding te negeren. Verder worden Firefox-gebruikers op Windows XP en Vista automatisch naar Firefox Extended Support Release (ESR) geüpgraded.

De ESR-versie van Firefox ontvangt alleen maar beveiligingsupdates en is vooral voor bedrijven en organisaties bedoeld. Op deze manier wil Mozilla de support voor beide platformen geleidelijk afbouwen. Gebruikers op Windows XP en Vista zullen halverwege 2017 nog een keer worden gewaarschuwd, waarna in september 2017 de ondersteuning wordt gestopt.

Waarschuwing voor http-sites

Firefox zal gebruikers voortaan ook waarschuwen voor inlogvensters op http-pagina's. De browser laat een melding zien dat de verbinding onveilig is als gebruikers hun gebruikersnaam en wachtwoord op een http-pagina invullen. Mozilla laat weten dat Firefox 52 ook meerdere beveiligingslekken verhelpt, maar die zijn op het moment van schrijven nog niet openbaar gemaakt. Firefox 52 is via de automatische updatefunctie van de browser te downloaden en Mozilla.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.