Ga naar inhoud

Chrome en Firefox beschouwen miljoenen http-sites als onveilig


Aanbevolen berichten

De beslissing van Google en Mozilla om websites waar Chrome- en Firefox-gebruikers via http kunnen inloggen als onveilig te bestempelen raakt miljoenen http-sites, waaronder websites van banken, nieuwsorganisaties, hotels en apotheken. Dat meldt internetbedrijf Netcraft.

De browserontwikkelaars willen dat alle websites https gaan implementeren. Om hiervoor te zorgen zal er uiteindelijk bij alle http-sites in de adresbalk "onveilig" worden weergegeven. Dit wordt stapsgewijs ingevoerd, waarbij er is begonnen om websites met inlogformulieren via http als onveilig te bestempelen. Netcraft zegt dat ook tal van populaire websites nu deze melding tonen. Zo bieden Fox News, de Chinese zoekmachine Baidu en FIFA inlogformulieren via http aan, waardoor er het label onveilig in de adresbalk verschijnt.

Volgens Paul Mutton van Netcraft zal dit uiteindelijk voor een veiliger web zorgen. "Het direct namen en shamen van onveilige websites bij hun gebruikers is mogelijk één van de krachtigste manieren om bedrijven aan te moedigen https volledig te gebruiken, wat het uiteindelijk lastiger voor hackers maakt om man-in-the-middle-aanvallen uit te voeren."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.