Ga naar inhoud

Linux-malware besmet ip-camera's en videorecorders via cgi-lek


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben nieuwe Linux-malware gevonden die ip-camera's, digitale videorecorders en netwerkvideorecorders van fabrikant AVTech infecteert via een beveiligingslek dat eind vorig jaar openbaar werd gemaakt. De apparaten bleken 14 verschillende kwetsbaarheden te bevatten.

De onderzoekers waarschuwden de Taiwanese fabrikant op 19 oktober 2015, maar ontvingen geen reactie. In totaal werd er vier keer geprobeerd om contact op te nemen, maar alle keren zonder succes. Daarop werd besloten een jaar later de details vrij te geven. Op het moment van de openbaarmaking waren er zo'n 130.000 kwetsbare apparaten via internet te vinden. Eén van de onthulde kwetsbaarheden in een cgi-bestand wordt nu gebruikt om commando's op het apparaat uit te voeren.

Via deze commando's wordt de Linux-malware gedownload en uitgevoerd. Zodra de malware actief is verzamelt die informatie en netwerkgegevens. Ook kan de malware het apparaat ddos-aanvallen laten uitvoeren en andere apparaten op het netwerk infecteren, zo meldt het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro. Gebruikers krijgen het advies om het standaard beheerderswachtwoord aan te passen en de webinterface niet via internet toegankelijk te maken.

 

 

bron: security.nl

aangepast door Captain Kirk
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.