Ga naar inhoud

Microsoft dicht zero day-lekken in Windows en Internet Explorer


Aanbevolen berichten

Tijdens de patchronde van maart heeft Microsoft drie kwetsbaarheden in Windows en Internet Explorer gedicht die actief werden aangevallen voordat er een update van de softwaregigant beschikbaar was. Het gaat hier om zogeheten zero day-lekken. In totaal zijn er 140 beveiligingslekken gepatcht.

Via de kwetsbaarheid in Internet Explorer kon een aanvaller het onderliggende systeem in het ergste geval volledig overnemen. Het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website was in dit geval voldoende. Via één van de Windows-lekken kon een aanvaller die al toegang tot een systeem heeft willekeurige code met kernelrechten uitvoeren. Het andere Windows-lek liet een aanvaller informatie over het systeem achterhalen. Hiervoor zou een gebruiker met Internet Explorer een kwaadaardige website moeten bezoeken, waarna de aanvaller naar bepaalde bestanden op de harde schijf kon zoeken.

Verder zijn er ook meerdere beveiligingslekken in Windows, Internet Explorer, Edge, SMB, Hyper V en Office gedicht die al openbaar waren voordat de update verscheen, maar die zijn volgens Microsoft niet aangevallen. Het gaat hier dan ook niet om zero day-lekken. Tevens zijn er updates voor Silverlight, DVD Maker, DirectShow, de ingebouwde pdf-bibliotheek, IIS en Exchange verschenen. Op de meeste systemen worden de updates automatisch geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.