Ga naar inhoud

Onderzoekers hacken Adobe Reader, Edge, Safari en Ubuntu


Aanbevolen berichten

Onderzoekers van verschillende beveiligingsbedrijven zijn tijdens de jaarlijkse Pwn2Own-wedstrijd erin geslaagd om Adobe Reader, Microsoft Edge, Apple Safari en Ubuntu via onbekende kwetsbaarheden te hacken. Het is de tiende keer dat Pwn2Own wordt georganiseerd.

In totaal is er meer dan 1 miljoen dollar prijzengeld voor onderzoekers die kwetsbaarheden in browsers, kantoorsoftware, virtualisatieprogramma's, Linux en de Apache-webserver demonstreren. Tijdens de eerste dag van het evenement slaagden onderzoekers van 360 Security en Tencent Security erin om Adobe Reader te hacken en het onderliggende Windows 10-systeem over te nemen. Voor hun demonstratie ontvingen de onderzoekers respectievelijk 50.000 en 25.000 dollar, zo meldt Trend Micro, dat de wedstrijd organiseert.

Ook Microsoft Edge moest eraan geloven. Onderzoekers van Tencent Security vonden een kwetsbaarheid in de browser en een fout in de sandbox. Deze aanval werd met 80.000 dollar beloond. Het Chaitin Security Research Lab gebruikte maar liefst zes onbekende beveiligingslekken in Apple Safari om roottoegang op macOS te krijgen. De aanval leverde 35.000 dollar op. Onderzoekers Samuel Gross en Niklas Baumstark hadden het ook op Safari voorzien, maar hun aanval slaagde gedeeltelijk. Het lukte ze om een speciaal bericht op de touch bar van de Mac achter te laten. Hiervoor ontvingen ze 28.000 dollar.

Een poging van Tencent Security om Google Chrome te hacken mislukte. Dit jaar is er ook een categorie toegevoegd waarbij aanvallers hun rechten op het systeem moeten verhogen. In deze categorie demonstreerde het Chaitin Security Research Lab een aanval op Ubuntu Linux. Ze gebruikten een lek in de kernel om hun rechten te verhogen, waarvoor ze 15.000 dollar ontvingen. Vandaag zullen onderzoekers proberen om macOS, Flash Player, Windows, Firefox en Edge te hacken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.