Ga naar inhoud

Duitse overheid waarschuwt voor 20.000 kwetsbare clouds


Aanbevolen berichten

Meer dan 20.000 cloudomgevingen van bedrijven, ziekenhuizen, advocaten, energiemaatschappijen en gebruikers in Duitsland bevatten ernstige kwetsbaarheden, zo waarschuwt de Duitse overheid. Het gaat om omgevingen die verouderde versies van de ownCloud- en Nextcloud-software draaien.

Door de kwetsbaarheden kunnen aanvallers toegang tot allerlei gevoelige gegevens krijgen. Sinds begin februari heeft het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, allerlei netwerkproviders gewaarschuwd om weer hun klanten, die de cloudomgevingen in eigen beheer hebben, te waarschuwen. Slechts een vijfde van alle kwetsbare instellingen en gebruikers zou pas hebben gereageerd.

Volgens het BSI zijn de beheerders van deze omgevingen zelf verantwoordelijk en zijn ze nalatig door het niet tijdig installeren van updates. De overheidsinstantie roept beheerders dan ook op om regelmatig de versie van hun cloudsoftware te controleren en eventuele updates te installeren. Daarbij wordt ook gewezen naar scan.owncloud.com en scan.nextcloud.com waarmee de veiligheidsstatus is te controleren van cloudomgevingen die op deze software gebaseerd zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.