Ga naar inhoud

Microsoft Security Essentials overtuigt tijdens anti-virustest


Aanbevolen berichten

Microsoft Security Essentials kwam in het verleden vaak slecht uit anti-virustests, maar in een nieuwe test van het Duitse testlab AV-Test weet Microsofts gratis virusscanner meerdere betaalde pakketten achter zich te houden en eindigt net achter de koplopers. In totaal werden 19 virusscanners en internet security suites voor consumenten met ruim 11.000 malware-exemplaren getest.

De pakketten werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 195 "zero-day" malware-exemplaren en ruim 11.000 malware-exemplaren die in de laatste vier weken zijn ontdekt. Kaspersky Lab en Symantec zijn de enige pakketten die 100 procent van alle malware weten te detecteren. Een 100 procent score was echter niet vereist om de maximale 6 punten op dit onderdeel te verdienen.

Security Essentials weet op dit onderdeel 5,5 punten te scoren. De scanner detecteerde 100 procent van de "zero-day" malware en 99,3 en 99,6 procent van de ruim 11.000 andere malware-exemplaren. De virusscanner presteert daarmee beter dan veel betaalde pakketten. Zo eindigen Comodo en McAfee met 4 punten onderaan, gevolgd door Microworld (4,5) en AVG, Avira, BullGuard, ESET en K7 Computing die allen op 5 punten uitkomen.

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Bitdefender, F-Secure, G Data, Kaspersky Lab, Symantec en Trend Micro scoren hier de maximale 6 punten. Comodo eindigt met 3 punten als laatste. Security Essentials scoort 5 punten.

Als laatste kwamen de 'false positives' aan bod, dat voor veel pakketten geen probleem is. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Vijftien van de negentien pakketten halen de maximale 6 punten, waaronder Security Essentials. Uiteindelijk behalen Bitdefender, Kaspersky Lab, Symantec en Trend Micro de maximale 18 punten. Comodo is met 13 punten laatste, gevolgd door McAfee met 14,5 punten. Security Essentials scoort 16,5 punten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.