Ga naar inhoud

Trump gaat wetsvoorstel voor isp's ondertekenen


Aanbevolen berichten

De Amerikaanse president Donald Trump gaat het wetsvoorstel ondertekenen waardoor Amerikaanse internetproviders de surfgeschiedenis van hun abonnees zonder toestemming mogen verzamelen, gebruiken en verkopen aan derden, zo heeft Witte Huis-persvoorlichter Sean Spicer laten weten.

Het wetsvoorstel werd eerder al door de Amerikaanse Senaat en het Congres goedgekeurd, waardoor alleen de handtekening van Trump nodig is om het voorstel in werking te laten treden. Providers mogen naast surfgeschiedenis straks ook het app-gebruik, e-mailadres, financiële en medische informatie, social security nummers en zelfs de inhoud van e-mails en online chats met derden delen en verkopen.

Privacyorganisaties en ook politici hebben felle kritiek op het voorstel. "Verschrikkelijk voor het Amerikaanse volk, fantastisch voor grote bedrijven. Het is duidelijk waar de loyaliteit van het Congres en de Senaat ligt", aldus de Democratische senator Chuck Schumer op Twitter. Volgens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU is het zeer teleurstellend dat de privacyrechten van Amerikanen worden "opgeofferd" om de winst van grote internetbedrijven te beschermen. De organisatie stelde na de stemming in het Congres dat Trump zijn veto over het voorstel moest uitspreken, maar die oproep lijkt nu tevergeefs.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.