Ga naar inhoud

Google wil JavaScriptpop-ups in Chrome blokkeren


Aanbevolen berichten

Google kijkt naar mogelijkheden om JavaScript-pop-ups in Chrome te blokkeren, omdat scammers hier actief misbruik van maken. Dat blijkt uit een voorstel dat het Chromium-team heeft gepubliceerd. Het komt geregeld voor dat JavaScriptpop-ups meldingen laten zien die bijvoorbeeld melden dat er een probleem met de computer is en er een bepaald nummer moet worden gebeld.

In werkelijkheid gaat het om telefoonscammers. Ook zijn er scammers die via JavaScript de browser proberen te vergrendelen of gebruikers naar scareware en andere kwaadaardige software doorsturen. Het Chromium-team raadt het gebruik van JavaScriptpop-ups dan ook af. Daarnaast wordt er naar mogelijke opties gekeken om deze pop-ups te vervangen.

Zo wordt een optie onderzocht waarbij bepaalde JavaScriptpop-ups worden geblokkeerd als de gebruiker niets met de pagina doet. Het kan dan bijvoorbeeld om kwaadaardige advertenties gaan die opeens een melding laten zien. In dit geval zal de pop-up niet worden getoond. Exacte details over het hoe de blokkade precies gaat werken kan Google nog niet geven. Vanwege het te verwachten effect krijgen app- en webontwikkelaars nu al het advies om dergelijke pop-ups niet meer te gebruiken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.