Ga naar inhoud

Nederlandse onderzoeker omzeilt EMET-beveiliging Microsoft


Aanbevolen berichten

Een Nederlandse onderzoeker is er in geslaagd om de EMET-beveiliging van Microsoft te omzeilen en het probleem is nog niet door de softwaregigant verholpen. EMET staat voor Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) en voegt een extra beveiligingslaag aan Windows en geïnstalleerde applicaties toe.

Deze extra beschermingslaag moet het lastiger voor aanvallers maken om zowel bekende als onbekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem of geïnstalleerde programma's of plug-ins aan te vallen. Ook kan EMET systeembeheerders een waarschuwing geven als een applicatie door een mogelijke aanval is gecrasht. De beveiligingstool wordt dan ook door menig expert en organisatie aangeraden.

Volgens onderzoeker Niels Warnars kan een aanvaller die lees-schrijftoegang tot het geheugen heeft voorkomen dat de meeste beveiligingsmaatregelen van EMET actief worden. Warnars waarschuwde Microsoft vorig jaar mei. Sindsdien zijn er twee nieuwe versies van EMET verschenen, maar is het probleem nog steeds aanwezig. In januari liet Microsoft de onderzoeker weten dat het probleem in de volgende EMET-versie zal worden opgelost. Wanneer die echter uitkomt is nog onbekend.

Microsoft is ondanks kritiek van beveiligingsexperts van plan om de ondersteuning van EMET op 31 juli 2018 stop te zetten. Volgens de softwaregigant biedt Windows 10 een betere beveiliging. In de tussentijd zullen er echter nog steeds updates voor de beveiligingstool verschijnen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.