Ga naar inhoud

Microsoft laat zien wat Windows 10 over gebruikers verzamelt


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft voor de eerste keer informatie online gezet over welke gegevens het besturingssysteem verzamelt en naar Microsoft terugstuurt. Windows 10 zal vanaf de Creators Update twee opties bieden wat betreft het verzamelen van gegevens: een standaard en een volledig niveau.

Van het standaard niveau heeft Microsoft nu een volledig overzicht van de verzamelde diagnostische gegevens openbaar gemaakt. Daarnaast is er van het volledige niveau een gedetailleerde samenvatting gemaakt. Microsoft was in het verleden verschillende keren over het dataverzamelen door Windows 10 op de vingers getikt.

De softwaregigant heeft vervolgens aangekondigd om via de Creators Update, die op 11 april verschijnt, verschillende aanpassingen door te voeren. Zo moeten gebruikers straks hun huidige privacyinstellingen bevestigen en zal bij een schone installatie het besturingssysteem ook al van tevoren om de gewenste privacyinstellingen vragen. Verder zegt Microsoft dat het gebruikers binnen producten meer informatie over privacy zal geven en is de privacyverklaring aangepast.

Volgens Microsoft moeten gebruikers via deze maatregelen meer controle krijgen. Daarnaast krijgen gebruikers de toezegging dat verdere aanpassingen via toekomstige updates worden doorgevoerd. Verder zal Microsoft meer informatie delen om ervoor te zorgen dat Windows 10 aan de Europese privacywetgeving voldoet.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.