Ga naar inhoud

Versleutelde Word-documenten verspreiden keylogger


Aanbevolen berichten

Cybercriminelen versturen op dit moment allerlei versleutelde Word-documenten die computers met een keylogger proberen te infecteren. De documenten doen zich voor als een factuur en zijn met een wachtwoord beveiligd. Als gebruikers een Office-document met een wachtwoord beveiligen wordt het versleuteld, zo laat Microsoft weten.

In het geval van de spamberichten, waar een Twitteraar genaamd Zenexer voor waarschuwde, is het wachtwoord toegevoegd. Als gebruikers het bestand openen en het wachtwoord invoeren verschijnt er een document dat drie andere documenten lijkt te bevatten. Het gaat echter om kwaadaardige embedded scriptbestanden. Zodra gebruikers op één van de zogenaamde documenten klikken krijgen ze de vraag of ze een scriptbestand willen uitvoeren.

Wanneer de gebruiker hiermee akkoord gaat wordt de Ursniff-keylogger op het systeem geïnstalleerd, die allerlei toetsaanslagen opslaat en terugstuurt naar de aanvallers. Volgens de website Bleeping Computer maken de aanvallers gebruik van versleutelde documenten zodat ze lastiger door beveiligingssoftware zijn te detecteren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.