Ga naar inhoud

BrickerBot beschadigt slecht beveiligde IoT-apparaten


Aanbevolen berichten

De meeste malware die voor Internet of Things-apparaten is ontwikkeld probeert systemen onopgemerkt over te nemen, maar onderzoekers hebben nu een exemplaar ontdekt dat slecht beveiligde IoT-apparaten opzettelijk beschadigt. De malware heeft het voorzien op Linux/BusyBox-gebaseerde IoT-apparaten die hun Telnet-poort hebben openstaan en via internet toegankelijk zijn.

BrickerBot, zoals de malware wordt genoemd, maakt gebruik van veelvoorkomende gebruikersnamen en wachtwoorden om via Telnet in te loggen. Is de malware succesvol op het apparaat ingelogd, dan worden verschillende commando's uitgevoerd waardoor de opslag corrupt raakt, de internetverbinding verbroken wordt en alle bestanden op het apparaat gewist. Hierdoor wordt een permanente denial of service aan de kant van de gebruiker veroorzaakt, zo meldt beveiligingsbedrijf Radware. Inmiddels zijn er twee varianten van BrickerBot ontdekt. Wie er achter de aanvallen zit en wat zijn uiteindelijke doel is, is onbekend.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.