Ga naar inhoud

Zerodaylek in Microsoft Office sinds januari aangevallen


Aanbevolen berichten

Gebruikers van alle versies van Microsoft Office zijn gewaarschuwd voor een ernstig beveiligingslek in de kantoorsoftware dat sinds januari wordt aangevallen en waar nog geen update van Microsoft voor beschikbaar is. De nu ontdekte kwaadaardige Office-documenten gebruiken naast het Office-lek ook een Windows-lek dat nog niet is gepatcht. Mogelijk dat de aanvallers via dit lek hun rechten op het systeem verhogen.

Door het openen van een kwaadaardig Office-document kan een aanvaller volledige controle over het systeem krijgen. Alle versies van Office zijn kwetsbaar, waaronder Office 2016 op Windows 10. Dat laat beveiligingsbedrijf McAfee weten. Zodra het document wordt geopend zal de exploit een hta-bestand downloaden. Hiermee kan een aanvaller willekeurige code op het systeem uitvoeren. Als de exploit succesvol is wordt het kwaadaardige Word-bestand gesloten en verschijnt er een ander document om het slachtoffer niets te laten vermoeden.

De eerste aanvallen op het beveiligingslek dateren van januari dit jaar. Microsoft is ingelicht en werkt aan een beveiligingsupdate. Wanneer die zal verschijnen is nog onbekend. In de tussentijd krijg gebruikers het advies om geen Office-documenten van onbetrouwbare bronnen te openen en Office Protected View in te schakelen. De exploit zal dan namelijk niet werken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.