Ga naar inhoud

Zerodaylek in Office gebruikt voor verspreiding bankmalware


Aanbevolen berichten

Een zerodaylek in Microsoft Office waar dit weekend voor werd gewaarschuwd wordt actief gebruikt voor de verspreiding van een Trojaans paard waarmee aanvallers toegang tot gegevens voor internetbankieren krijgen. Dat meldt beveiligingsbedrijf Proofpoint in een blogposting.

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf McAfee kwam dit weekend met de waarschuwing voor een kwetsbaarheid in alle versies van Microsoft Office die aanvallers in combinatie met een zerodaylek in Windows gebruiken om doelen aan te vallen. Verdere details werden echter niet gegeven. Volgens Proofpoint versturen de aanvallers rtf-documenten die wanneer geopend de Dridex Trojan op computers installeren. Dit is een banking Trojan waarmee gegevens voor internetbankieren worden onderschept. Vervolgens kunnen aanvallers hiermee frauderen.

McAfee adviseerde als oplossing om Protected View in Office in te schakelen, aangezien de exploit dan niet zou werken. Deze optie staat echter standaard ingeschakeld. Proofpoint laat zich niet uit of de nu waargenomen aanvallen met of zonder Protected View werken. Wel vermoedt het beveiligingsbedrijf dat de kwetsbaarheid vanavond tijdens de maandelijkse Microsoft-patchcyclus van april zal worden gedicht. Gebruikers die toch een oplossing zoeken kunnen ervoor kiezen om rtf-documenten in Microsoft Office te blokkeren, aldus het CERT Coordination Center (CERT/CC) van de Carnegie Mellon Universiteit.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.