Ga naar inhoud

Adobe dicht lekken in Flash Player, Acrobat en PhotoShop


Aanbevolen berichten

Adobe heeft voor Flash Player, Acrobat, Adobe Reader en PhotoShop beveiligingsupdates uitgebracht die meerdere kwetsbaarheden verhelpen waardoor een aanvaller in het ergste geval systemen had kunnen overnemen. In Flash Player zijn in totaal zeven beveiligingslekken opgelost die een aanvaller in alle gevallen willekeurige code op het systeem lieten uitvoeren, waardoor bijvoorbeeld malware kon worden geïnstalleerd.

.

Het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website, het te zien krijgen van een besmette advertentie of het openen van een Microsoft Office-document met een embedded Flash-object was hiervoor voldoende. Adobe adviseert Mac- en Windows-gebruikers om binnen 72 uur naar Flash Player versie 25.0.0.148 te updaten. Dit kan via de automatische updatefunctie of Adobe.com. Linux-gebruikers kunnen de update installeren wanneer het hen uitkomt. Adobe baseert dit advies op aanvallen die in het verleden zijn voorgekomen en de kans dat kwetsbaarheden op een bepaald platform worden aangevallen.

In het geval van Google Chrome, Internet Explorer 11 op Windows 8.1 en Internet Explorer 11 en Microsoft Edge op Windows 10 zal de embedded Flash Player via de browser worden geüpdatet. Linux-gebruikers worden naar de website van Adobe verwezen. Via deze pagina van Adobe kan worden gecontroleerd welke versie op het systeem is geïnstalleerd. Adobe is naar eigen zeggen niet bekend met aanvallen die misbruik van de kwetsbaarheden maken.

Acrobat

In Adobe Reader en Adobe Acrobat zijn in totaal 40 kwetsbaarheden verholpen waardoor een aanvaller willekeurige code op het systeem had kunnen uitvoeren of het geheugen had kunnen uitlezen. Gebruikers krijgen het advies om binnen 30 dagen naar Acrobat DC of Acrobat Reader versie 2017.009.20044, Acrobat DC of Acrobat Reader DC Classic versie 2015.006.30306 of Acrobat XI of Adobe Reader XI versie 11.0.20 te updaten. Dit kan via de automatische updatefunctie van de pdf-lezer of de website van Adobe.

PhotoShop

In het geval van Adobe PhotoShop CC zijn er twee kwetsbaarheden gepatcht waardoor een aanvaller via een kwaadaardig pcx-bestand in het ergste geval kwetsbare systemen had kunnen overnemen. Gebruikers van Adobe PhotoShop CC 2017 krijgen het advies naar versie 18.1 te updaten. Voor gebruikers van Adobe PhotoShop CC 2015.5 is update 17.0.2 (2015.5.2) verschenen. Aangezien PhotoShop historisch gezien geen doelwit van aanvallers is, adviseert Adobe beheerders de beveiligingsupdate te installeren wanneer het hen uitkomt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.