Ga naar inhoud

Oracle dicht 299 beveiligingslekken, waarvan 8 in Java


Aanbevolen berichten

Tijdens de geplande patchcyclus van april heeft Oracle 299 beveiligingslekken in verschillende softwareproducten gepatcht. Via de kwetsbaarheden zouden systemen in het ergste geval op afstand kunnen worden overgenomen. De meeste beveiligingslekken zijn verholpen in Financial Services Applications (47), Oracle MySQL (39), Retail Applications (39) en Oracle Fusion Middleware (31).

In het geval van Java zijn er 8 kwetsbaarheden gepatcht, waarvan er 7 op afstand waren aan te vallen. Verder zijn er ook 15 lekken in de virtualisatiesoftware Secure Global Desktop en VirtualBox opgelost, alsmede een lek in Solaris 10 en 11.3 dat vorige week door de hackergroep Shadow Brokers openbaar werd gemaakt. Vanwege het risico op succesvolle aanvallen adviseert Oracle de updates zo snel als mogelijk te installeren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Adobe of Microsoft die elke maand met updates komen, verschijnen de patches van Oracle elk kwartaal. De volgende patchronde staat gepland voor 18 juli.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.