Ga naar inhoud

Microsoft Authenticator ondersteunt inloggen via smartphone


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe feature aan de eigen Authenticator-app toegevoegd waardoor gebruikers nu alleen via hun smartphone op hun Microsoft-account kunnen inloggen. Zodra gebruikers op hun Microsoft-account willen inloggen en hun gebruikersnaam invoeren vraagt de app op de telefoon om bevestiging.

Als de gebruiker het inlogverzoek goedkeurt is hij direct op zijn account ingelogd. Om van de nieuwe feature gebruik te maken moet het Microsoft-account aan de Authenticator-app zijn toegevoegd en de optie om via de telefoon in te loggen zijn ingeschakeld. "Met het inloggen via de telefoon verschuiven we de beveiligingslast van jouw geheugen naar je apparaat", zegt Microsofts Alex Simons.

Het inloggen via de smartphone is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android en iOS. Microsoft stelt dat het aantal gebruikers van de Authenticator App met een Windows Phone zo klein is dat Android en iOS de prioriteit kregen. Als de feature op deze platformen een succes wordt zal Microsoft overwegen om die ook aan de versie van de app voor Windows Phone toe te voegen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.