Ga naar inhoud

Tor Project stopt met extra beveiligde Tor Browser


Aanbevolen berichten

Het Tor Project heeft na anderhalf jaar besloten om met de extra beveiligde versie van Tor Browser te stoppen. De "hardened" Tor Browser was van allerlei maatregelen voorzien om geheugenaanvallen te voorkomen, met name als JavaScript stond uitgeschakeld.

Dit moest gebruikers tegen aanvallen beschermen. Daarnaast moest de versie helpen om eerder problemen te vinden en die in de alpha en stabiele versies te verhelpen. De hardened versie was ook op de alpha-testversie gebaseerd. De extra beveiliging had ook verschillende nadelen. Zo is deze versie trager, verbruikt meer geheugen en is iets groter dan de normale versie. Een groot probleem was echter de verwarring bij gebruikers. Door het combineren van een testversie met extra beveiligingsopties was het onduidelijk voor gebruikers of dit wel de versie was die ze wilden. Daarom is nu besloten om met deze extra beveiligde versie te stoppen.

In plaats daarvan zullen er losse tools beschikbaar worden gesteld om de twee doelen die de hardened versie had te bereiken. Zo krijgen huidige gebruikers van de hardened versie het advies om gesandboxte Tor Browser te gebruiken. Deze versie bevindt zich nog in de experimentele fase en is alleen voor Linux beschikbaar. Toch biedt deze versie volgens het Tor Project een betere bescherming tegen aanvallen dan de hardened versie. Wat betreft het vroegtijdig vinden van bugs in Tor Browser zullen hiervoor binnenkort weer allerlei vroege "nightly" testversies worden uitgebracht.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.