Ga naar inhoud

Nieuwe TorrentLocker-ransomware kan zelf e-mails versturen


Aanbevolen berichten

Onderzoekers van Microsoft hebben een nieuwe versie van de TorrentLocker-ransomware ontdekt die besmette computers kan gebruiken om e-mails met zichzelf naar nieuwe slachtoffers te sturen. TorrentLocker versleutelt net als andere ransomware-exemplaren bestanden voor losgeld.

De ransomware heeft het daarbij ook specifiek op Nederlandse internetgebruikers voorzien. In het verleden werden er door cybercriminelen e-mails verstuurd die van Ziggo, PostNL, T-Mobile en Intrum Justitia afkomstig leken en ontvangers met TorrentLocker probeerden te infecteren. Deze e-mails werden vaak via botnets verstuurd. Iets hoe ook andere ransomware-exemplaren worden verspreid. Het nu ontdekte TorrentLocker-exemplaar kan de besmette computer echter gebruiken om zelf e-mails te versturen en zo nieuwe slachtoffers te maken. Verdere details over deze nieuwe e-mailfunctionaliteit worden niet door Microsoft gegeven.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.