Ga naar inhoud

Nieuwe inlogmethode gebruikt omgevingsgeluid voor inloggen


Aanbevolen berichten

Een Zwitserse startup genaamd Futurae heeft een nieuwe inlogmethode ontwikkeld die omgevingsgeluid als tweede factor tijdens het inloggen gebruikt. Tweefactorauthenticatie laat gebruikers traditioneel een extra code tijdens het inloggen invoeren, die bijvoorbeeld via sms of een app wordt verkregen.

Dit moet voorkomen dat een aanvaller die over het wachtwoord beschikt op een account kan inloggen, aangezien hij geen toegang tot de benodigde inlogcode heeft. Volgens het Zwitserse Futurae is er echter een eenvoudigere oplossing waarbij gebruikers de telefoon in hun zak kunnen laten zitten. Ze bedachten een nieuwe inlogmethode genaamd Sound-Proof die omgevingsgeluiden als tweede factor gebruikt.

De vereiste is dat de gebruiker over twee apparaten beschikt, bijvoorbeeld een smartphone en laptop, en dat op beide apparaten de Sound-Proof-app staat. Deze app neemt op beide apparaten gedurende drie seconden het omgevingsgeluid op. Vervolgens worden de resultaten met elkaar vergelijken. Als blijkt dat het geluid van de laptop en smartphone overeenkomt wordt de gebruiker automatisch ingelogd. De technologie zou zelfs werken als de smartphone zich in een andere kamer bevindt, zolang de deur maar openstaat.

In het geval een aanvaller het wachtwoord weet en zich in dezelfde kamer als de gebruiker bevindt of bijvoorbeeld naar hetzelfde radiokanaal luistert kan hij toch niet meteen via de app inloggen. Wanneer er voor de eerste keer vanaf een nieuwe browser of nieuw apparaat wordt ingelogd moet de gebruiker dit handmatig in de app bevestigen. Volgens de bedenkers is het proces eenvoudig te implementeren en kost het bedrijven gemiddeld 60 procent minder dan conventionele methodes. Inmiddels zou de inlogmethode bij verschillende Zwitserse banken worden getest.

Het bedrijf laat weten dat gebruikers niet bang voor hun privacy hoeven te zijn. De opgenomen geluiden zouden het apparaat namelijk nooit verlaten. "Dit houdt in dat we gebruikers niet kunnen bespioneren", zegt Claudio Marforio, oprichter van Futurae.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.