Ga naar inhoud

Webroot bestempelt Windows per abuis als Trojaans paard


Aanbevolen berichten

Anti-virussoftwaremaker Webroot heeft maandag consumenten en vooral systeembeheerders veel uren onnodig werk bezorgd. Het programma zag tijdelijk legitieme Windows systeembestanden aan voor een Trojaans paard. Op Twitter en op de site van Webroot regent het klachten over de vals-positieve meldingen van Webroot software.

Diverse programma's zijn maandag ten onrechte geïdentificeerd als W32.Trojan.Gen, erkent het bedrijf. De software plaatste de betreffende bestanden in quarantaine waardoor sommige Windows-pc's niet meer goed functioneerden. Ook werd Facebook voor een phishingsite aangezien.

Volgens Webroot heeft de foutieve detectie alleen op maandagavond tussen 20 en 23 uur (Nederlandse tijd) plaatsgevonden. De meeste problemen bij consumenten zijn door updates van Webroot inmiddels weer opgelost. Het probleem is vooral lastig gebleken voor managed service providers. Het beheren van honderden of duizenden clients was door dit incident heel tijdrovend en ingewikkeld geworden, zo is op te maken uit de reacties op het forum van Webroot.

"Ik heb geprobeerd om de clients weer werkend te krijgen, maar ontving maar geen updates van Webroot. Alleen de mededeling dat er aan gewerkt wordt", schrijft iemand op het forum. Webroot heeft op het forum inmiddels een beschrijving geplaatst hoe managed service providers hun problemen kunnen oplossen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.