Ga naar inhoud

Google Chrome gaat meer http-sites als onveilig weergeven


Aanbevolen berichten

Google heeft besloten meer http-sites waar gebruikers informatie kunnen invoeren als onveilig weer te gaan geven. Op dit moment verschijnt er bij http-sites waar gebruikers hun wachtwoord of creditcardgegevens kunnen invoeren al de melding "onveilig" in de adresbalk. In oktober van dit jaar zal dit ook gelden voor alle http-sites waar gebruikers data kunnen invoeren en voor alle http-websites die via de Incognito-mode van Chrome worden bezocht.

Uiteindelijk wil Google alle http-sites die Chrome-gebruikers bezoeken, ongeacht invoermogelijkheden en modus, als onveilig bestempelen. Sinds Google in Chrome 56 met de maatregel begon om gebruikers voor http-sites met inlogvelden voor wachtwoorden en creditcardgegevens te waarschuwen is het aantal bezoeken naar dergelijke pagina's met 23 procent afgenomen. "Wachtwoorden en creditcards zijn niet de enige soorten data die privé zouden moeten zijn. Alle soorten gegevens die gebruikers op websites invoeren moeten niet voor anderen toegankelijk zijn. Vanaf Chrome 62 zullen we dan ook de "Onveilig" waarschuwing tonen als gebruikers gegevens op http-sites invoeren", aldus Emily Schechter van het Chrome Security Team.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.