Ga naar inhoud

Zeer ernstig beveiligingslek in Intel-processors geclaimd


Aanbevolen berichten

Er wordt gewaarschuwd voor een ernstig beveiligingslek in computers met een Intel-processor waardoor het mogelijk zou zijn om systemen op afstand aan te vallen. Dat claimt technologiesite SemiAccurate. Het probleem zou aanwezig zijn in de Management Engine (ME) van de Intel-processor.

De ME is een subsysteem dat uit een losse processor bestaat en is aanwezig in elke Intel-processor vanaf 2008 tot en met Kaby Lake, het nieuwste model. Het heeft toegang tot het netwerk, het besturingssysteem, het geheugen en de cryptografische engine. De ME kan zelfs op afstand worden gebruikt als de computer is uitgeschakeld en is in staat om schijfversleuteling te omzeilen. De kwetsbaarheid is volgens SemiAccurate aanwezig in de ME-firmware vanaf versie 6.0-11.6.

Details zijn nog niet vrijgegeven, behalve dat de kwetsbaarheid op afstand is te misbruiken als de Intel Active Management Technology (AMT) staat ingeschakeld. In het geval AMT niet staat ingeschakeld is het lek nog steeds lokaal aan te vallen. "Het is niet mogelijk om een beheerde pc of server te beschermen totdat er een patch is", aldus Charlie Demerjian van SemiAccurate. Demerjian vermoedt dat de kwetsbaarheid al actief in "het wild" wordt aangevallen, maar bewijs hiervoor wordt niet gegeven.

Intel heeft op 25 april een firmware-update uitgebracht. Nu is het aan fabrikanten om een update voor hun systemen en moederborden uit te rollen. Pas eind juni zal er meer informatie over het probleem worden vrijgegeven. In de tussentijd wordt aangeraden Intel AMT, Intel Server Management Software (ISM) en Intel Small Business Technology (SBT) uit te schakelen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Intel waarschuwt voor ernstig lek in processors

 

Intel heeft een waarschuwing afgegeven voor een ernstig beveiligingslek dat sinds 2008 in processors aanwezig is en waardoor systemen op afstand kunnen worden overgenomen. Zoals gisteren al gemeld bevindt de kwetsbaarheid zich in de Intel Active Management Technology (AMT), Standard Manageability (ISM) en Small Business Technology. Volgens Intel lopen consumentencomputers met een Intel-processor geen risico.

De chipgigant bevestigt dat de kwetsbaarheid zowel lokaal als op afstand kan worden aangevallen. In het geval van de Small Business Technology is de kwetsbaarheid niet op afstand aan te vallen. Intel heeft nu firmware-updates uitgebracht om het probleem te verhelpen. Deze update is nu aan fabrikanten van systemen en moederborden ter beschikking gesteld, zodat zij een patch onder hun gebruikers kunnen uitrollen.

Als de fabrikant van de computer of moederbord nog geen update heeft uitgebracht kan ervoor worden gekozen om de Local Manageability Service (LMS) uit te schakelen of te verwijderen. Dit voorkomt dat een aanvaller de kwetsbaarheid kan gebruiken om systeemrechten te krijgen. In het geval computers geen Intel AMT, Intel SBA of Intel ISM ondersteunen hoeven gebruikers geen actie te ondernemen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.