Ga naar inhoud

Netgear dicht beveiligingslekken in routers en switches


Aanbevolen berichten

Netgear heeft beveiligingslekken in verschillende routers en switches gedicht waardoor een aanvaller in het ergste geval toegang tot de apparaten kon krijgen. Een kwetsbaarheid in de WNR2000- (v3, v4 en V5) en R2000-routers maakte het mogelijk om via de webinterface willekeurige code uit te voeren.

De kwetsbaarheid kon alleen worden aangevallen als de aanvaller lokaal toegang had of als beheer op afstand stond ingeschakeld en de interface via internet was te benaderen. In het geval van de switches gaat het om een beveiligingsprobleem dat in 28 modellen aanwezig is. Via het lek kan een aanvaller allerlei opdrachten op het apparaat uitvoeren, zoals het herstarten en resetten van de switch.

Volgens Netgear is de aanval alleen uit te voeren als de switch op afstand is te benaderen. Bij de meeste gebruikers zou een firewall deze toegang echter voorkomen, aldus de netwerkfabrikant. Voor zes switches zijn er nu updates verschenen. Wanneer de overige 22 modellen worden gepatcht is onbekend. Netgear adviseert de updates zo snel als mogelijk te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.