Ga naar inhoud

Yahoo betaalde onderzoekers 2 miljoen voor beveiligingslekken


Aanbevolen berichten

In 2013 begon Yahoo een beloningsprogramma voor hackers en onderzoekers die kwetsbaarheden melden en sindsdien heeft de internetgigant meer dan 2 miljoen dollar uitgekeerd. Vorig jaar beloonde Yahoo bijna 200 onderzoekers die lekken in de websites en apps van het bedrijf rapporteerden.

De meeste problemen hadden een kleine impact, aldus de internetgigant, maar sommige waren wel ernstig. Zo werd er onlangs nog een kwetsbaarheid opgelost waardoor het mogelijk was om Flicker-accounts over te nemen. Inmiddels doen meer dan 2.000 onderzoekers en hackers mee aan het beloningsprogramma van Yahoo, verdeeld over meer dan 80 landen, zo laat Yahoo-engineer Andrew Rios weten.

Voor het beloningsprogramma maakt Yahoo gebruik van HackerOne. Dit is een door Nederlanders opgericht platform dat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties in staat stelt om beloningsprogramma's voor hackers te organiseren en de coördinatie tussen de bugmelder en softwareleverancier of kwetsbare partij afhandelt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.