Ga naar inhoud

Microsoft dicht aangevallen lekken in Office, Windows en IE


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft tijdens de patchdinsdag van mei 46 beveiligingslekken gepatcht, waaronder drie zerodaylekken in Windows, Microsoft Office en Internet Explorer die actief werden aangevallen om computers over te nemen voordat er een update van de softwaregigant beschikbaar was.

Via de kwetsbaarheid in Internet Explorer 11 en Microsoft Office kon een aanvaller willekeurige code op het systeem uitvoeren als de gebruiker een kwaadaardige website of een kwaadaardig EPS-bestand opende. Via het lek in de Windowskernel kon een aanvaller zijn rechten op het systeem verhogen en code met kernelrechten uitvoeren. Ook heeft Microsoft kwetsbaarheden in Internet Explorer en Microsoft Edge gedicht die al voor het verschijnen van de update bekend waren gemaakt, maar volgens Microsoft niet zijn aangevallen.

Het gaat om een IE-lek waardoor waarschuwingen voor http-content op https-sites konden worden omzeild. In het geval van Edge kon een kwaadaardige internetsite acties in de context van de Intranet Zone uitvoeren. De updates zullen op de meeste systemen automatisch worden geïnstalleerd. Daarnaast is Microsoft gestopt met het aanbieden van updates voor de eerste versie van Windows 10 die in juli 2015 werd uitgebracht. Gebruikers en organisaties die nog met deze versie van het besturingssysteem werken krijgen het advies om naar de nieuwste versie te updaten.

Update

Microsoft patchte ook een ander lek in Office dat bij "beperkte gerichte aanvallen" is gebruikt, wat zou inhouden dat er 4 zerodaylekken deze maand zijn gepatcht. Bij de details van de update stelt Microsoft echter dat de kwetsbaarheid niet is aangevallen voordat de update verscheen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.