Ga naar inhoud

Virusscanners hinderen installatie Windows Defender-update


Aanbevolen berichten

Sommige virusscanners van derde partijen hinderen de installatie van een zeer belangrijke update voor Windows Defender, de in Windows ingebouwde anti-virussoftware. Deze week patchte Microsoft een ernstige kwetsbaarheid in de eigen beveiligingssoftware waardoor aanvallers systemen op afstand kunnen overnemen. Er is daarbij geen interactie van gebruikers vereist. Een aanvaller hoeft alleen een e-mail te versturen.

Op systemen waar gebruikers een virusscanner van een derde partij gebruiken blijkt de installatie van de update niet zo eenvoudig te zijn. Verschillende pakketten, zoals die van Avast, Norton en Trend Micro, blijken Windows Defender namelijk uit te schakelen en het inschakelen gaat niet zonder slag of stoot, zo blijkt uit vragen op de website Ask Woody.

Gebruikers melden dat ze onder andere met de foutmelding " 0x800704ec" te maken krijgen. De oplossing blijkt te liggen in het doorvoeren van een aanpassing in het Windows Register, zodat Windows Defender wel kan worden gestart en vervolgens de update kan downloaden. Systemen waar Windows Defender de primaire virusscanner is hebben de update automatisch ontvangen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.