Ga naar inhoud

Microsoft publiceert beveiligingsbeleid voor Internet of Things


Aanbevolen berichten

Nu het Internet of Things een steeds grotere rol in de maatschappij gaat spelen is het belangrijk dat er voor de industrie beleid komt waar het zich aan moet houden, zo stelt Microsoft. De softwaregigant heeft vandaag een document gepubliceerd met dergelijk beleid voor het Internet of Things (pdf) .

Het beleid is gericht op de verschillende partijen die zich met het Internet of Things bezig houden, zoals fabrikanten, integrators, ontwikkelaars en bedrijven die IoT-oplossingen uitrollen. Zo adviseert Microsoft dat fabrikanten beveiliging in de hardware verwerken, voor veilige firmware-upgrades zorgen, de hardware "tamper-proof" maken en het hardware-ontwerp van onnodige features en toegangspunten ontdoen.

In het geval van de integrators die bijvoorbeeld software aan de IoT-hardware toevoegen wordt aangeraden om een methode voor veilige softwareontwikkeling te volgen en bij het gebruik van opensourcesoftware voor een actief ondersteund project te kiezen. Verder moet de integratie met zorg plaatsvinden, aangezien veel kwetsbaarheden ontstaan bij koppelingen en interfaces.

Overheid

Microsoft ziet ook een rol voor de overheid weggelegd. "Niet elk bedrijf heeft de kennis en expertise om bij het ontwikkelen en uitrollen van IoT-apparaten en -diensten slimme beslissingen over security te maken. Overheden kunnen de security-uitkomsten verbeteren door best practices te promoten", zo schrijft de softwaregigant. Naast aanbevelingen kan het dan ook gaan om het opstellen van richtlijnen. Verder moet er worden geïnvesteerd in IoT-securitytraining, onderwijs en bewustzijn.

Een certificeringsprogramma voor de veiligheid van IoT-apparaten kan daarbij helpen. Wel stelt Microsoft dat er drie voorwaarden zijn om een dergelijk programma te laten slagen. Ten eerste moeten belanghebbenden vanuit het gehele IoT-ecosysteem zijn betrokken. Daarnaast moet het certificeringsprogramma op één lijn met internationale standaarden zitten en moet er een flexibele implementatie worden gekozen. "IoT-cybersecuritybeleid zal alleen maar belangrijker worden nu de wereld steeds meer verbonden en afhankelijk wordt van de efficiëntie en mogelijkheden die IoT brengt", aldus Microsofts Paul Nicholas.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.