Ga naar inhoud

Firefox 55 gaat Adobe Flash Player standaard blokkeren


Aanbevolen berichten

Mozilla zal vanaf Firefox 55 Adobe Flash Player standaard gaan blokkeren en het niet meer mogelijk maken om lokale Flash-bestanden te laden. Op websites die de browserplug-in gebruiken zal dan het "click-to-play" mechanisme in werking treden, zo meldt blogger Soeren Hentzschel.

Volgens Mozilla zijn plug-ins die de oude Netscape Plug-in API (NPAPI) gebruiken verantwoordelijk voor prestatieproblemen, crashes en beveiligingsincidenten. In maart werd daarom gestopt met de ondersteuning van NPAPI-plug-ins zoals Silverlight, Java en Acrobat. Alleen voor Adobe Flash Player werd er een uitzondering gemaakt, omdat de browserplug-in nog zoveel op internet wordt gebruikt, aldus Mozilla.

De browserontwikkelaar wil de ondersteuning van Flash echter afbouwen. Daarom zullen vanaf Firefox 55 lokale Flash-bestanden niet meer kunnen worden geladen. Flash zal alleen nog via http of https werken. Daarnaast zal zoals gezegd click-to-play van kracht worden. Firefox 55 zou op 8 augustus van dit jaar moeten uitkomen. De maatregel is echter nu al in Firefox Nightly te testen, wat een zeer vroege testversie van de browser is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.