Ga naar inhoud

Nederland en VS gaan samen ddos-aanvallen onderzoeken


Aanbevolen berichten

De Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten zijn samen een programma gestart om onderzoek naar ddos-aanvallen en de beveiliging van industriële systemen te laten uitvoeren. Binnen het "Joint U.S. - Netherlands Cyber Security Research" programma is 2,4 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor onderzoek op het gebied van cybersecurity, gezamenlijk uit te voeren door onderzoekers uit de VS en Nederland.

Binnen het programma werken NWO Exacte en Natuurwetenschappen en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen met de Cyber Security Division (CSD) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security (DHS). Voortbouwend op lopende gezamenlijke cybersecurity-onderzoeksprojecten door Nederland en de VS, is het doel van dit nieuwe programma om de samenwerking tussen Amerikaanse en Nederlandse onderzoekers op het gebied van cybersecurity te versterken.

De twee focusgebieden voor het onderzoek in het programma zijn Industrial Control Systems / Supervisory Control and Data Acquisition Systems (ICS / SCADA) en ddos-aanvallen en het domain name system. De verwachting is dat binnen het programma vijf onderzoeksvoorstellen gehonoreerd kunnen worden. De helft van het beschikbare programmabudget wordt beschikbaar gesteld door NWO en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit deel van het budget komt ten goede aan de Nederlandse onderzoekers in het onderzoeksprogramma.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.