Ga naar inhoud

Gebruik Opera-vpn verviervoudigd door nieuwe browser


Aanbevolen berichten

Op 10 mei lanceerde Opera een nieuwe browser genaamd Reborn en sindsdien is het gebruik van de ingebouwde vpn verviervoudigd. Hierdoor kunnen gebruikers problemen met het gebruik van de vpn-dienst ervaren, zo laat de browserontwikkelaar vandaag weten.

Om de capaciteit te vergroten zullen er daarom meer servers worden neergezet. In de vandaag gelanceerde betaversie van Opera 46 is daarnaast ook een geheugenfout verholpen die zich bij het gebruik van de vpn-dienst kon voordoen. Volgens de browserontwikkelaar is privacy erg belangrijk en heeft het er daarom voor gekozen om een vpn-dienst direct aan de browser toe te voegen. De vpn-dienst houdt volgens Opera geen logs bij en moet gebruikers meer privacy en controle over hun gegevens op het web geven.

Via een virtual private network (vpn) wordt er een versleutelde verbinding naar een server op een bepaalde locatie opgezet. Het vpn zorgt ervoor dat al het verkeer naar de vpn-server is versleuteld, wat handig is voor gebruikers van openbare wifi-netwerken. Daarnaast kan de vpn-gebruiker hierdoor zijn locatie aanpassen, om bijvoorbeeld van diensten gebruik te maken die alleen in bepaalde landen toegankelijk zijn. In het geval van de Opera vpn-dienst kunnen gebruikers uit vijf locaties kiezen, namelijk Nederland, Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Singapore.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.