Ga naar inhoud

Mozilla gestopt met tonen broncode Firefoxadd-ons


Aanbevolen berichten

Mozilla is gestopt met het tonen van de broncode van Firefoxadd-ons die via addons.mozilla.org (AMO) worden aangeboden. AMO had tot enkele weken geleden de optie "View Source", waarmee gebruikers de inhoud van een add-on konden bekijken.

Volgens Mozilla werkte de viewer niet naar behoren en werd die uitgeschakeld om het probleem te onderzoeken. De foutmelding die gebruikers te zien kregen "Oops! Not allowed. You tried to do something that you weren't allowed to" zorgde voor enige verwarring. Daarom heeft Mozilla besloten om zowel de optie als foutmelding te verwijderen. Volgens de opensource-ontwikkelaar is het waarschijnlijk dat het de mogelijkheid om de broncode te bekijken niet meer zal aanbieden.

"We kunnen het eenvoudiger voor ontwikkelaars maken om gebruikers naar hun code-repositories te laten wijzen. Ik denk dat dit een verbetering is, aangezien sites zoals GitHub een veel betere ervaring voor het bekijken van broncode bieden", aldus Jorge Villalobos van Mozilla. Hij merkt op dat gebruikers de inhoud van een add-on ook handmatig kunnen inspecteren door die eerst te downloaden en vervolgens via hun favoriete tool te bekijken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.